Un angajat al Comisariatului de poliţie al raionului Rîşcani a fost reţinut la 1 iulie curent, fiind bănuit de corupere pasivă. El a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 5000 de lei de la un cetăţean pentru neîndeplinirea obligaţiunilor de serviciu. Operaţiunea a fost realizată de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (Direcţia generală teritorială “Nord”) în comun cu Ministerul Afacerilor Interne (Direcţia securitate internă).
Potrivit denunţătorului, omul legii i-ar fi cerut 5000 de lei pentru a nu înregistra şi examina, conform legii, materialele cu privire la un accident rutier, produs la 28 iunie curent pe traseul Bălţi-Briceni. În calitate de inspector operativ de sector al Postului de poliţie din satul Corlăteni, poliţistul urma să înregistreze accidentul care a avut loc în apropierea localităţii de care acesta este responsabil şi să întreprindă toate acţiunile impuse de lege pentru stabilirea circumstanţelor, cauzelor şi persoanelor vinovate de producerea acestuia.
În prezent, poliţistul este cercetat penal, în stare de libertate, pentru corupere pasivă.
Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani cu o amendă de pînă la 60 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE