Un grup de persoane, din cadrul Alianței Moldova Noastră (AMN), în frunte cu Veaceslav Untilă și Iurie Colesnic au declarat marți, 12 ianuarie în cadrul unei conferințe de presă că părăsesc partidul și aderă la Mișcarea Acțiunea Europeană (MAE).
”Suntem compatibili cu MAE și demarăm discuții cu ei pentru ca în timp apropiat, aripa liberală din AMN împreună cu MAE să purceadă la un proces de lungă durată, de consolidare a forțelor democratice și extraparlamentare. Vom face un partid puternic și electoratul nostru ne va aprecia”, a menționat Veaceslav Untilă.
Încălcările care au avut loc la congresul partidului din 12 decembrie au fost foarte grave și anume cele ce țin de trucarea numărării votului. „Acesta este motivul pentru care am decis părăsirea partidului” a spus Untilă.
De asemenea, Untilă a menționat că dorește să devină președintele partidului la care aderă. "De astăzi începem negocierile cu privire la aderarea la MAE. La sigur voi candida pentru funcția de președinte al partidului", a spus Untilă.   
După finisarea conferinței în sală a intrat Victor Osipov, prim-vicepreședintele partidului care a dat replică celor spuse. Astfel a îndemnat toți membrii din teritorii ai AMN să rămână pe poziții, să nu fie atrași în această cursă, să susțină în continuare inițiativele constructive de consolidare a partidului. ”AMN a rezistat 8 ani într-o luptă crâncenă cu comuniștii în condiții foarte dure și am demonstrat că suntem puternici. Dl Untilă a făcut mai multe tentative de subminare a puterii partidului, şi au pus la bataie bugetul pentru anul 2010, cand Untila a plecat din sala si a existat riscul ca bugetul sa nu fie votat, daca nu ar fi fost deputatii din PCRM”, a spus Osipov.   
Atât Veaceslav Untilă, ex prim-vicepreședinte AMN cât și Iurie Colesnic, ex vicepreședinte vor rămâne în calitate de candidați neafiliați în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE