Membrii Platformei civice Demnitate și Adevăr vine cu un apel către cetățeni ca să iasă în data de 6 septembrie la marele protest organizat în centrul capitalei, anunță Politik.md.
Unul dintre organizatorii evenimentului, Andrei Năstase, a asigurat că manifestările vor fi pașnice și că se vor discuta subiecte ce țin de jaful secolului, despre politizarea excesivă a instituțiilor de stat, dar vor veni și cu un apel către cei de la guvernare ca să întoarcă oamenilor suveranitatea, renunțând la controlul politic al instituțiilor publice.
Un alt membru al platformei, analistul Igor Boțan, a explicat că actuala guvernare a devenit nelegitimă atunci când a dosit și au ascuns informațiile despre jaful din bănci. Alegerile locale din Chișinău au fost un vot de blam pentru PLDM și PD, anume în Chișinău, unde populația este mult mai bine informată.
Anterior, atât directorul CNA, cât și guvernatorul BNM Draguțanu au spus că au anunțat de nenumărate ori Parlamentul, încă din 2013 - despre ceea ce s-a întâmplat la BEM. Doar că acei, care umblă cu borseta, au dosit tot ce au considerat ei că trebuie dosit”, a menționat Boțan.
El a mai amintit despre declarațiile oficialilor europeni, parteneri de dezvoltare, care au spus cu text deschis că justiția din R. Moldova este un factor de risc pentru businessmanii de peste hotare. „Acest fapt împiedică ezvoltarea economică a țării, nu se deschid noi afaceri”, a mai adăugat Boțan.
În acest sens, tinerii membri ai Platformei civice vor organiza un flash-mob în Piața Marii Adunări Naționale, de Ziua Independenței, 27 august. În același timp, reprezentanții Platformei îndeamnă oamenii să vină la mitingul pașnic din PMAN, organizat în duminica de 6 septembrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE