Procuratura Generală a sesizat astăzi, 9 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii solicitând eliberarea acordului autorității, pentru a porni urmărirea penală şi tragerea la răspundere a vicepreşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit sursei, prin sesizarea expediată de Procuratura Generală menţionează că acţiunile magistratului întrunesc elementele infracţiunii prevăzute de art.149 Cod penal – lipsirea de viaţă din imprudenţă.

Amintim că, pe data de 23 decembrie, tânărul Sorin Paciu de 34 de ani a fost rănit la o partidă de vînătoare de mistreţi autorizată în pădurea din preajma satului Călineşti. În rezultatul rănii provocate în urma împuşcăturii, peste două zile, bărbatul a decedat în spital.

Pe acest caz, Procuratura raionului Făleşti a declanşat o cauză penală în baza articolului -lipsirea de viaţă din imprudenţă- din Codul penal, fiind numite o serie de acţiuni de urmărire penală pentru elucidarea celor întîmplate. A fost efectuată expertiza medico-legală a cadavrului, actualmente procurorii fiind în aşteptarea rezultatelor celorlalte expertize dispuse pe acest caz, şi anume: expertiza balistică, traseologică şi histologică, necesare pentru investigarea obiectivă şi multilaterală a acestei crime.

Între timp procurorii au identificat persoana bănuită de producerea împuşcăturii, acesta fiind vicepreşedintele Curţii de Apel Chişinău. Pentru moment, procurorii sunt în aşteptarea acordului CSM pentru a putea demara acţiunile procesuale şi audierea judecătorului pe marginea acestui caz, pentru ca deja pînă la finele acestei luni, urmărirea penală să fie finalizată iar dosarul expediat spre competentă soluţionare în instanţa de judecată.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE