Partidul Comuniștilor (PCRM) și aliații săi folosesc absolut toate instrumentele pentru a face imposibilă demararea unui proces electoral democratic, a menționat Alexandru Tănase, prim-vicepreşedintele PLDM, miercuri, 22 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Politik.
Această campanie electorală se caracterizată de o virulență deosebită, față de campaniile anterioare. O chestiune revoltătoare este faptul că Poșta Moldovei distribuie buclete pe care este scris cu roșu ”Alege nr. 1”, alege echipa de profesioniști, iar pe verso este un calendar ortodox, a spus Tănase.
”Este o utilizare a banilor publici pentru a promova PCRM care e sub numărul 1 în lista electorală. Noi vom depune o sesizare oficială la Comisia Electorală Centrală, astăzi, în legătură cu aceste cheltuieli care nu au nimic comun cu un proces electoral civilizat.    
O altă încălcare a fost depistată de PLDM în raionul Hâncești. Tănase a spus că ”au fost distribuite și lipite pe pereți afișe în care se încearcă denigrarea Partidului nostru prin difuzarea unei informații false precum că PLDM ar declanșa acțiunea votează și câștigă”.
Drept reacție, Tănase a menționat, ”estre o aberație, un fals grosolan și un gest absolut disperat al PCRM și a celor care au pus la cale această ticăloșenie pentru a compromite PLDM și pentru a compromite opoziția democratică în ansamblu. În campania electorală precedentă am surprins-o personal pe Vera Mahu, reprezentantul PPCD care lipea afișe precum că PLDM va distribui ajutoare umanitare în Cimișlia”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE