După ce au fost votați președintele, vicepreședintele și secretarul Comisiei Electorale Centrale în cadrul ședinței de marți, 15 februarie, membrii propuși de către PCRM și-au manifestat nemulțumirea față de rezultatul alegerilor, deoarece nu le-a revenit nici una din cele trei funcți importante.
Vadim Moțarschi, membru CEC, propus de PCRM, a subliniat că regretă acest fapt și consideră că totul a fost planificat anterior.
”Aici au fost planificate niște scenarii bine gîndite și puse în aplicare. Nu m-am așteptat la un asemenea rezultat, am crezut că cel puțin una din funcțiile permanente va reveni membrilor propuși de PCRM”, s-a revoltat Moțarschi.
Pe de altă parte, președintele nou ales al CEC, Iurie Ciocan, consideră că acordarea votului nu s-a bazat pe crieriile politice, ci pe profesionalismul persoanei propuse.
„Noi nu am pus criteriile pentru un cetățean în parte sau vreun partid politic, ci am examinat experiențele profesioniste. Aș fi fost bucuros să îmi păstrez postura de secretar general, însă dacă au ales colegii mei să fiu președinte, voi munci în continuare în această funcție. Am avut anumite emoții, pentru că nu puteam să presupun rezultatul votării”, a declarat Ciocan.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE