Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a înregistrat în Parlament astăzi, 16 ianuarie, cererea cu privire la convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al partidului.

Conform celor menționate în declarația partidului, acest proiect este semnat de cei 34 de deputaţi comuniști și prevede ca în proiectul ordinii de zi a şedinţei plenare, să fie incluse două chestiuni: demisia Procurorului General, Valeriu Zubco şi demisia Prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc.
„Ţinând cont de dinamica evenimentelor din ultimele săptămâni, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova nu pune la îndoială faptul că doar demisia Procurorului General şi a „stăpânului” său nemijlocit Vlad Plahotniuc, pot crea condiţiile necesare, atât pentru investigarea „tragediei de la Făleşti”, cât şi pentru începerea restabilirii în Moldova a verticalităţii guvernării democratice”, se arată în comunicatul formațiunii.
Amintim, că în urma tragicului caz din Pădurea Domnească, Procurorul General, Valeriu Zubco a fost învinuit în mod public de către liderul Mișcării Antimafie, că ar fi vinovatul de comiterea crimei. Asupra demiterii lui Zubco insistă și Partidul Liberal-Democrat din Moldova. Cât despre demiterea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, PCRM a introdus și anterior un asemenea proiect de lege, însă nu a fost susținut de majoritate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE