Pe parcursul ultimelor două luni, colaboratorii MAI, au documentat activitatea unei grupări specializate în procurarea, păstrarea şi comercializarea ilegală a muniţiilor şi a armelor de foc.
Potrivit organelor de drept, capul acestei grupării, în vârstă de 39 de ani, originar din satul Roşcani, raionul Străşeni, a procurat ilegal arme şi muniţii de pe teritoriul republicii şi urma să le transportate pe cale de contrabandă în Germania.
În rezultatul acţiunilor de investigație, la 6 ianuarie curent, la domiciliul unuia din membrii grupării, au fost depistate: 1 armă cu ţeavă ghintuită de marcă „Vostoc”; 1 armă „TOZ 34” cu ţeavă lisă; 1 armă cu ţeava ghintuită „Anshutz”; 1 armă cu ţeavă ghintuită „Challenger”, inclusiv, 182 de cartuşe pentru armă de foc cu ţeava ghintuită şi 10 cartuşe pentru armă de vânătoare.
Armele şi muniţiile ridicate au fost remise la expertiză balistică, iar poliţia continuă cercetările de specialitate în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor acestui fapt.
Pe acest caz a fost iniţiat o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă privaţiune de libertate pe un termen de până la 3 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE