Moldovenii de peste hotare ar putea să-şi ridice paşapoartele de la consulatele şi ambasadele ţărilor în care se află. Cel puţin aşa a propus premierul Vlad Filat în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 10 martie.
În acest sens se urmăreşte diminuarea costurilor exagerate pe care moldovenii urmează să le achite la eliberarea paşapoartelor prin procură. Procedura este mai anevoioasă şi mai scumpă decât la eliberarea paşapoartelor fără procură.
“Până la urmă situaţia rămâne cum spuneam eu, în momentul în care se soliciți eliberarea unui act, în special a paşaportului prin procură, cetăţenii sunt nevoiţi să aplice în regim de urgenţă şi preţul este unul pe măsură. Solicit să fie verificată încă o dată şi luate măsurile necesare”, s-a adresat Filat ministrului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Alexandru Oleinic.
”Este adevărat, dar noi avem serviciul simplu de 30 de zile care costă 250 de lei ca şi la paşaportul simplu. Procedura prin procură necesită nişte intervenţii adăugătoare şi de aceea sunt un pic diferite, dar noi acum facem toate ajustările necesare ca să rezolvăm problema”, a răspuns ministrul Tehnologiilor Dezvoltării Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE