Cabinetul de miniștri a aprobat, marți, semnarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”. Pentru semnarea Contractului a fost împuternicit ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Potrivit autorilor proiectului, conceptul face parte din Strategia de transport si logistică pentru anii 2013-2022 și „este o continuare logică a proiectelor anterioare, în cadrul cărora au fost reabilitate și construite circa 500 km de drumuri naționale din rețeaua prioritară”.

În cadrul proiectului, este prevăzută lansarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a următoarelor sectoare de drumuri:

Toate lucrările urmează a fi executate în baza studiilor de fezabilitate, care demonstrează eficiența economică a proiectelor.

În același context, ieri, la Bruxelles, a fost semnată Scrisoarea de intenție privind disponibilitatea BEI de a acorda un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru Proiectul „Moldova Drumuri IV”. Din acești bani vor fi reabilitate, modernizate și extinse peste 150 de kilometri de drumuri prioritare în toată țara.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE