Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a schimbat denumirea și sigla în Partidul Social Democrat European (PSDE). O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul celui de-al X-lea Congres extraordinar al formațiunii, desfășurat la Chișinău.

Președinte al PSDE a fost ales Ion Sula, care anterior a deținut funcția de  președinte al organizației teritoriale PDM din Ialoveni, fost ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În calitate de prim-vicepreședinți au fost aleși Mircea Buga, ex-ministru al Sănătății și Valentina Tonu, președintele organizației de femei din Hâncești a PDM. Totodată, Congresul a ales membrii Consiliului Național Politic din 145 de persoane și vicepreședinții formațiunii.

În calitate de invitaţi la forum au participat Preşedintele PSD din România, Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor în Parlamentul României, vicepreşedintele PSD România, Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Victor Negrescu, deputat în Parlamentul European şi alţi reprezentanţi ai PSD România.

Preşedintele ales al PSDE, Ion Sula a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a declarat că este determinat să consolideze echipa şi să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi bunăstarea cetăţenilor.

„ În echipa PSDE avem oameni de o valoare, cu experienţă, oameni care ştiu să conducă ţara la nivel local, raional şi central. Suntem unicul partid care poate să vină cu soluţii la problemele oamenilor, iar cetăţenii R. Moldova au astăzi nevoie de noi, pentru că noi putem aduce bunăstare RM şi fiecărui cetăţean,” a declarat Preşedintele ales al PSDE, Ion Sula.

Fostul președinte de onoare al PDM, Dumitru Diacov nu a susținut schimbarea denumirii partidului. Diacov a refuzat să voteze toate schimbările statutare, să facă parte din noua componență a formațiunii și a declarat că este sceptic în ceea ce privește perspectivele politice a PSDE.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE