Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat deciziile Convenției Teritoriale a Organizației PAS Chișinău privind pregătirile pentru alegerile locale în municipiul Chișinău

Candidatul partidului de guvernare la funcția de primar al capitalei este Lilian Carp, deputat. El a fost susținut în cadrul ședinței prin vot secret.

„Suntem siguri că domnul Carp va fi un candidat puternic, care va câștiga aceste alegeri și va aduce Chișinăul pe calea europenismului adevărat”, a declarat Alexandru Trubca.

Lilian Carp a spus că va demara discuțiile și dezbaterile cu experții în următoarele zile cu privire la problemele din Chișinău.

„Chișinăul nu este al unui om sau al unui partid. Chișinăul are multe probleme, care au nevoie de soluții reale și rapide”, a subliniat politicianul.

Potrivit spuselor sale, cea mai mare problemă a capitalei la moment e prezența „ambuteiajelor infernale”.

„Nu mai pot fi acceptate lucrări de fațadă… Eu sunt convins că vom găsi soluții la toate problemele”, a menționat deputatul.

Iar președintele PAS,  Igor Grosu a spus că, „Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin, chiar dacă au încercat să-și schimbe părul, năravul a rămas același... Haideți vă rog să întoarcem anul acesta Chișinăul Republicii Moldova".

Igor Grosu a fost întrebat dacă partidul analizează opțiunea de a uni „în jurul candidatului PAS și alte partide proeuropene, în sensul susținerii unui candidat unic de dreapta”.

„Toate opțiunile sunt deschise. Bineînțeles, noi suntem deschiși să dialogăm, să cooperăm, cu forțele proeuropene veritabile. Nu cu cameleonii, repet încă o dată. Cei peste noapte, transformați în europeni, nu trec testul nostru. Suntem deschiși pentru discuții”, a răspuns Grosu.

Alegerile locale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în octombrie sau noiembrie 2023, ținând cont că durata mandatului aleșilor locali este de 4 ani, iar ultimele alegeri locale au avut loc în 2019.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE