Avocații Partidului „ȘOR” au precizat că „nu există temei de declarare a neconstituționalității formațiunii” și că „sesizarea Guvernului nu este de competența Curții Constituționale”

Totodată, ei declară că „sesizarea Guvernului împotriva Partidului „ȘOR” este vădit nefondată și nu există temei de scoatere a formațiunii în afara legii”.

Mai mult, au declarat apărătorii Partidului, sesizarea Guvernului nu este de competența Curții Constituționale.

„Curtea Constituțională ar trebui să declare neconstituțional un partid care militează, mai exact, se exprimă în mod evident împotriva valorilor constituționale”, au spus apărătorii formațiunii.

Astfel, ei susțin că „nu există temei de declarare a neconstituționalității acestei formațiuni, iar sesizarea Guvernului este vădit nefondată”.

Totodată, apărătorii partidului au declarat că „magistrații Curții trebuie să verifice dacă această sesizare are sau nu o tendință politică, având în vedere că autorul este fostul ministru al Justiției și deputat PAS, Sergiu Litvinenco”.

În fața Curții Constituționale s-au adunat câteva sute de oameni, care scandează "Jos Maia Sandu". E vorba de membrii și susținătorii Partidului Șor, care critică intenția guvernării de a interzice activitatea formațiunii.

La acest moment, magistrații CCM s-au retras în deliberări

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE