Obiectivul autorităților de la Chișinău în anul 2023 este de a organiza alegeri locale libere și corecte, dar și deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a declarat președintele parlamentului igor grosu speakerul Parlamentului, Igor Grosu.

„Să organizăm impecabil alegerile locale. Atenție, nu ca în Găgăuzia”, a precizat oficialul, în prezența premierului Dorin Recean, deputaților diplomaților, reprezentanți ai ministerelor în cadrul conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”,

„Țara noastră începe să lucreze la turații maxime pentru aderarea la Uniunea Europeană. La Parlament armonizăm legislația la cea europeană, un proces complex în care avem nevoie de tot ajutorul și de toată experiența și expertiza pe care o puteți pune la dispoziție… Anul ăsta noi avem cu dvs. Două obiective clare în 2023: 1. Să organizăm impecabil alegerile locale. Atenție, nu ca în Găgăuzia. Să spunem lucrurilor pe nume și eu vă chem să vorbim foarte franc, nu ca bandiții să ajungă în funcții elective. Alegerile locale sunt un test foarte important. Și doi, să facem totul impecabil la capitolul implementării recomandărilor pentru a fi capabili să solicităm, dar cel mai important să obținem deschiderea negocierilor”, a menționat Igor Grosu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE