La 20 de ani de la constituirea Primului Parlament, Asociaţia 90 lansează albumul “Parlamentul Independenţei”. Lucrarea cuprinde documente, fotografii cu referire la activitatea primului parlament (1990-1994). Cartea va fi lansată vineri, 16 aprilie, cu începere de la ora 9.00 la Palatul Republicii, în cadrul unei conferinţe jubiliare, la care vor participa primii preşedinţi ai ţării (Mircea Snegur şi Petru Lucinschi), deputaţii primului Parlament, membrii fostelor Guverne, dar şi actuala conducere.
Cartea va apărea în 3000 de exemplare şi va fi pusă în vânzare la un preţ de 400 de lei. Totodată, mai multe exemplare vor fi distribuite în ambasadele R. Moldova în alte ţări ale lumii. Pe viitor, membrii Asociaţiei “Parlamentul 90”, îşi propun traducerea lucrării şi în limba engleză. Totodată, deputaţii Primului Parlament nu exclude editarea unei alte lucrări ce vor face referire la momente importante din istoria ţării noastre.
“1666 de legi, acte normative şi hotărâri politice care stau la baza funcţionării statului nostru au fost adoptate de către primul Parlament. Este imposibil să le prezentăm pe toate într-o singură carte”, a precizat Petru Munteanu vice-preşedintele Baroului de Avocaţi, membru al primului Parlament.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE