Deputații din Parlamentul R. Moldova au aprobat în cadrul ședinței plenare, astăzi, 9 noiembrie, o inițiativă legislativă privind crearea unei comisii speciale, care va verifica declarațiile de avere ale mebrilor Comisiei Naționale de Intgritate (CNI).

Fracțiunile parlamentare ale AIE și-au prezentat astăzi candidații, comuniștii urmând să și-i prezinte la următoarea ședință.
 
Astfel, comisia va prezenta, în termen de 2 luni, un raport privind rezultatele controlului declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate a preşedintelui şi membrilor CNI. Propunerea în cauză a venit după ce în presă au apărut informații contradictorii, cu privire la averea președintelui CNI, Anatolie Donciu, iar reprezentanții societății civile au cerut demisia acestuia.
 
Menționăm, că într-un număr al Ziarului de Gardă, a fost publicat un reportaj, în care se menționa că președintele nou ales al CNI ar avea o casă estimată la peste 5 mln de lei în capitală, iar acesta s-ar fi eschivat de la delarațiile publice cu privire la veniturile sale anuale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE