Astfel, în seara zilei de 21 martie, în municipiul Bălţi reprezentanţi ai organelor de forţă i-au avertizat pe proprietarii de autocare că vor rămâne fără licenţă, dacă vor transporta cetăţenii la miting. Iar în dimineaţa zilei de 22 martie, maşini echipate ale poliţiei rutiere au blocat toate ieşirile din gara auto Bălţi.

La Orhei, la indicaţia comisarului raionului, au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare a tuturor autocarelor închiriate de Organizaţia Teritorială a PLDM, astfel câteva sute de cetăţeni nu s-au putut deplasa la miting.

În comuna Valea Perjei, raionul Taraclia, poliţia de sector a stopat 3 microbuze, în care se aflau 60 de cetăţeni, interzicându-le să se deplaseze la acţiunea de protest.

Un grup de 50 de studenţi basarabeni, care îşi fac studiile la Iaşi şi sunt membri sau simpatizanţi ai PLDM, au fost reţinuţi fără explicaţii în Vama Leuşeni pentru 5 ore. Ei au fost nevoiţi să se întoarcă la Iaşi, pentru că nu li s-a aplicat ştampila vamală în actele de identitate.

Acestea sunt doar câteva cazuri de abuz din partea organelor de forţă asupra cetăţenilor care au dorit să protesteze faţă de regimul dictatorial impus de guvernarea comunistă, faţă de încălcarea drepturilor omului şi faţă de statul poliţienesc construit de Voronin.

Campania PLDM "Votează fără frică" va continua cu un şir de alte acţiuni îndreptate spre debarasarea de sentimentul fricii şi mobilizarea cetăţenilor să iasă la alegeri pe 5 aprilie şi să voteze pentru viitorul liber şi democratic al ţării noastre.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE