Membrii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și simpatizanții acestora au ieșit din nou la protest în fața Guvernului. Cu pancarte în mână, aceștia spun că sunt nemulțumiți de pensii mici, dar și de prețurile mari la unele produse și la facturi.

La acțiune au participat deputați ai BCS, activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de veterani, mișcării de tineret „Garda Tânără”, cetățeni de rând.

Deputatul BCS, Alla Darovannaia, a atras atenția asupra faptului că oamenii așteaptă cu nerăbdare sfârșitul iernii pentru a nu mai primi aceste facturi enorme și, totodată, indexarea pensiei la 1 aprilie. Dar, la fel ca și în anul trecut, când pensiile au fost indexate cu doar 15% în loc de 30%, în acest an indexarea nu va acoperi creșterea reală a prețurilor pentru pensionari.

„Noi ținem minte cum au explodat tarifele la utilități, cum au crescut prețurile la mărfuri. Și dacă inflația s-a diminuat – nu înseamnă că prețurile din magazin au scăzut. Aceasta înseamnă că prețurile în acest an au crescut și mai mult și continuă să crească”, a spus deputatul. Alla Darovannaia a menționat că fracțiunea BCS a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede un coeficient de indexare a pensiilor egal cu inflația medie din ultimii trei ani – 15,7%. „Vom insista asupra aprobării acestui proiect de lege”, a subliniat deputatul socialist.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE