Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea, a menționat că sesiunea extraordinară a Parlamentului nu a avut nicio tangență cu problemele reale din țară, dar este legată de politică.

„De ce a fost convocată această ședință? Pentru a modifica pentru a 20-a oară Legea cu privire la Procuratură, care va permite partidului Maiei Sandu, PAS, să obțină gestionarea Procuraturii Generale, pe care și așa o conduce prin interimat de mai bine de doi ani. Pentru a modifica încă o dată Codul Electoral, care, potrivit legii, nu poate fi schimbat în anul alegerilor prezidențiale, dar o fac pentru a o favoriza pe Maia Sandu în alegeri. Vor fi oferite mai multe atribuții Comisiei Electorale Centrale – PAS vrea să dicteze ce partide pot participa la alegeri și care nu”, a spus deputatul.

Potrivit șefului fracțiunii, toate acestea confirmă încă o dată că Republica Moldova a devenit un stat capturat în care legile nu sunt respectate: „Fac ce vor în justiție, în legislația electorală, în mass-media. Opoziția nu are acces la posturile TV dominate de guvernare”.

Vlad Batrîncea a mai spus că opoziției i-a fost furat un mandat de deputat atunci când Curtea Constituțională – pentru prima dată în istorie – în lipsa unor argumente juridice, nu a aprobat mandatul BCS. Totodată, a fost aprobat mandatul deputatului PAS. Președintele fracțiunii a explicat că la baza acestei decizii au stat motive politice, iar Vlad Batrîncea fracțiunea nu va propune un alt candidat pentru aprobarea mandatului de deputat, dar va protesta și își va apăra drepturile în instanțele internaționale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE