Potrivit organelor de drept, la data de 17 iunie, în jurul orelor 22.00, suspecţii, cu vârsta de 14 şi respectiv, 16 ani, cu scopul de a sustrage bunuri, au deteriorat uşa de la întrare în casa de locuit a victimei şi pătrunzînd în casă, au început a căuta surse financiare.
Între timp, unul din fraţi a ieşit afară stingând lumina de la contor iar celălalt a rămas în casă, moment în care din odaia de alături a ieşit stăpâna casei. Speriată, femeia a început să strige după ajutor, minorul cu vîrsta de 16 ani, doborînd-o la podea, i-a a aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în regiunea feţei şi în cea costală. În urma leziunilor corporale, aceasta a decedat.
Audiaţi de poliţie, minorii au recunoscut că au sustras 4000 de lei.
Cadavrul bătrânei a fost descoperit de vecini la 20 iunie curent, în locuinţa proprie, şi au anunţat organele de poliţie din raion. Cruzimea crimei i-a şocat pe poliţiştii veniţi la faţa loculu.
Conform concluziei medicului legist, s-a stabilit că, corpul disfunctei era în stare de putrefacţie şi conform raportului de examinare medico-legală, moartea acesteia a survenit în rezultatul unui traumatism toracal cu fracturi multiple bilaterale, lezarea pleurei parietale, vătămări care se califică drept grave şi periculoase pentru viaţă. De asemenea, în locuinţă s-a stabilit o dezordine, ceea ce indica asupra faptului că răufăcătorii au avut intenţia de a sustrage bunuri.
În prezent, a fost iniţiată o cauză penală care se instrumentează de Procuratura raionului Floreşti.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE