www.calarasi.roDoi ofiţeri de poliţie au fost reţinuţi pe 22 februarie, fiind bănuiţi de corupere pasivă, anunţă Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.
Este vorba de angajatul Comisariatului de poliţie Ialoveni, Victor Savciuc în vîrstă de 24 de ani. Acesta se bănuieşte că a pretins de la un cetăţean 300 de euro pentru adoptarea unei decizii favorabilă în interesul feciorului declarantului.
Cel de-al doilea reţinut este locotenentului de poliţie Sergiu Neamţu, ofiţer de urmărire penală al Comisariatului de poliţie din Floreşti. Acesta este bănuit că ar fi extorcat şi primit de la un cetăţean 8000 lei pentru a înceta urmărirea penală în privinţa acestuia.
Poliţiştii sunt cercetaţi în stare de libertate.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de corupere pasiva, ambii riscă pedepse sub formă de închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani sau amenzi în mărime de pînă la 60 000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
De la începutul anului 2010, CCCEC şi Procuratura Anticorupţie a reţinut 9 poliţişti, bănuiţi de comiterea diferitor acte de corupţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE