Un cetăţean al Libanului, domiciliat în Republica Moldova, a fost prins în flagrant delict de către ofiţerii şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta cerea 4 mii de euro de la un conaţional al său, aflat la acel moment în Liban, spunând că poate obține perfectarea şi eliberarea vizei moldoveneşti.
Libanezul susţinea că ar avea influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatului Republicii Moldova în Istambul.  
Urmare a acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii a 2 000 de euro din cei 4 000 de euro pretinşi. Operaţiunea de reţinere a avut loc în incinta unui centru comercial din capitală, iar aceasta a fost posibilă datorită implicării angajaților din Serviciul de Informaţii şi Securitate.
Cetăţeanul străin a fost reţinut pentru 72 de ore. El şi-a recunoscut vina şi se află acum în Izolatorul de urmărire penală al CNA. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin.(2), lit. b) şi d) Cod Penal al Republicii Moldova.
Dacă va fi găsit vinovat, libanezul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 60 de mii – la 80 de mii de lei. Conducerea urmăririi penale este în gestiune Procuraturii Anticorupţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE