Cetăţenii Republicii Moldova vor putea depune cerere de schimb a paşaportului la oficiile poştale începând de joi, 29 iulie, informează serviciul de presă al MTIC.
Procedura de depunere a cererii constă în completarea personală de solicitant a chestionarului în cadrul oficiului poştal pentru schimbul paşaportului şi achitarea adăugătoare a taxei pentru serviciile poştale, conform tarifelor stabilite.
Cererile şi materialele pentru perfectarea paşapoartelor, recepţionate prin intermediul oficiilor poştale se vor expedia în adresa Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” prin scrisori recomandate cu aviz de înmînare „recomandat” în termen nu mai mult de 5 zile lucrătoare de la primirea cererii de la solicitant.
Iniţial proiectul va fi lansat în zona de nord - în Floreşti, iar în zona de sud – la Cahul.
Totodată nu vor fi primite cererile de schimb a paşaportului la prima documentare, la modificarea datelor personale, precum şi la documentarea minorilor.
Proiectul în cauză este implementat la iniţiativa Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, în scopul optimizării serviciilor prestate de către Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” şi Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, instituţii subordonate ministerului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE