Noul preşedinte al SUA a promulgat miercuri, 4 februarie, o nouă lege adoptată de Congres care extinde sistemul de asigurare medicală pentru copii, sporind numărul beneficiarilor cu 4,1 milioane, transmite AFP.

"Într-o societate demnă de acest nume, există datorii care nu pot face obiectul compromisurilor sau negocierilor, iar asigurarea medicală pentru copii este una dintre aceste obligaţii", a declarat Obama înainte să semneze textul.

Legea, aprobată de Camera Reprezentanţilor cu 290 de voturi pentru şi 135 împotriva şi de Senat săptămâna trecută, extinde Programul pentru Asigurări Medicale de Stat pentru Copii (SCHIP), relatează NewsIn. În prezent, 6,7 milioane de copii beneficiază de asigurări medicale de stat, iar noua lege va permite altor 4,1 milioane să intre în acest program.

SCHIP a fost înfiinţat în 1997 pentru a face faţă numărului tot mai mare de copii fără asigurare medicală, într-o ţară cunoscută pentru carenţele din acest sector. El se adresează familiilor cu venituri prea mari pentru a obţine îngrijire medicală gratuită şi prea mici pentru a plăti o asigurare privată.

Fostul preşedinte american George W. Bush a blocat de două ori acest proiect de lege, între 2006 şi 2008.

La începutul lunii ianuarie, odată cu intrarea în funcţie a noului Congres cu o majoritate democrată consolidată, proiectul a fost printre primele texte examinate.

O primă versiune a acestuia a fost adoptată de Camera Reprezentanţilor la jumătatea lunii ianuarie. Senatul i-a adăugat săptămâna trecută câteva amendamente, după care a retrimis textul Camerei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE