Proiectul aparține administrației publice locale și are drept scop atragerea fluxurilor investiționale pe domenii cu potențial de dezvoltare în municipiul Chișinău, prin intermediul investitorilor străini.

„Am certitudinea că putem face un pas mai departe, inclusiv împreună cu mediul de afaceri autohton și cu investitorii din afara țării”, a menționat la deschiderea Forumului primarul general interimar, Ruslan Codreanu. El a reiterat despre importanța acestuia, în condițiile în care municipalitatea are colaborări cu partenerii de investiții străini și multe proiecte utile pe rol cu: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, UNICEF, iar aceste relații impun de a avea continuitate.

„Anume investițiile și colaborarea cu mediul de afaceri sunt cele mai propice instrumente pentru a moderniza și de a crește economia municipiului. O parte din misiunea acestui Forum este să ne asigurăm că Dumneavoastră, investitorii, oamenii de afaceri, veți oferi mai multe instrumente și, respectiv, resurse pentru a obține modele de afaceri de succes, și astfel de a dezvolta municipiul, iar o dată cu el, toată țara”, a subliniat primarul general interimar.

Agenda Forumului este structurată pe 7 paneluri de discuții care abordează tematici privind intensificarea fluxurilor de capital, sporirea interesului investitorilor străini asupra economiei orașului, cu potențial de dezvoltare, precum și de identificare/promovare a proiectelor inovative.

Un loc important în cadrul reuniunii este acordat rolului pe care trebuie sa-l ocupe tinerii în economia municipiului Chișinău. Programul mai conține 7 sesiuni B2B, inclusiv prezentarea proiectelor investiționale.

Mâine, în cea de-a doua zi a Forumului, participanții vor efectua vizite de documentare în cadrul întreprinderilor municipale, entități economice cu potențial de dezvoltare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE