Vicepremierul Andrei Spânu a inspectat traseul din nordul Moldovei Soroca-Arionești, o porțiune de 31 de kilometri aflat într-o stare deplorabilă. Renovarea acestui tronson de drum trebuia finalizat încă în anul 2018. După mai multe promisiuni, din partea mai multor guverne, Spânu spune că locuitorii din regiune nu mai au mult de așteptat, iar renovarea acestei porțiuni de drum va începe anul viitor, cu bani europeni

„Am mers să văd traseul Soroca- Arionești care urmează a fi reparat. Acest drum trebuia să fie dat în exploatare încă în 2018. La distanță de 4 ani, vedem că lucrările de reparație nici măcar nu au fost începute. Noi nu putem să procedăm așa cu oamenii, 12 localități din jur încă așteaptă ziua când vor circula pe un drum european. Am depus tot efortul și am identificat surse de finanțare pentru a repara drumurile pe care alții doar au promis că le vor face. Despre importanța acestui drum mi-au vorbit și domnii care treceau cu ambulanța pe alături. Mi-au spus cât de greu le vine să ajungă la chemări având așa drum de traversat. Le-am spus că în 2023 vor începe lucrările”, a scris Andrei Spânu.

Despre renovarea traseului Soroca Otaci s-a vorbit încă în 2013 când s-au pus bazele unui contract de finanțare, apoi am avut un proiect de reparaţie a acestuia, pornit în 2016, cu promisiuni pe 2018, după care am asistat la falimentarea companiei care semnase contractul.

Ministerul a estimat costurile de reparaţie la 50 milioane de euro, bani pe care îi va contracta sub formă de împrumut de la BERD şi-i va bugeta pentru anul 2023.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE