Israelul a atacat Iranul în această noapte, în special orașul Isfahan, considerat centrul programului nuclear iranian în ceea ce privește pregătirea, cercetarea și, ceea ce unii ar spune, dezvoltarea capacității nucleare iraniene. Un oficial iranian afirmă că armata a doborât trei drone israeliene. Iranul a negat vineri că s-ar fi produs un atac cu rachete împotriva ţării şi a dat asigurări că apărarea antiaeriană a doborât mai multe drone, pe fondul tensiunilor legate de posibile represalii ale Israelului asupra Iranului, după atacul de sâmbăta trecută a Republicii Islamice asupra statului israelian, transmite EFE.

Orașul iranian Isfahan, care se află la aproximativ 350 de km sud de capitala Iranului, găzduiește situri nucleare și o bază aeriană militară, Shahid Salami. IRIB citează „surse de încredere” care afirmă că instalațiile nucleare de la Isfahan sunt „complet sigure”.

Televiziunea de stat iraniană afirmă că exploziile au fost rezultatul apărării aeriene care a vizat „mini drone. Televiziunea de stat iraniană IRIB citează „surse de încredere” care afirmă că „sunetele puternice auzite în mai multe regiuni ale țării au fost rezultatul activării apărării aeriene pentru a contracara mai multe mini drone neidentificate”, transmite BBC.

Provincia Isfahan găzduiește o mare bază aeriană, un important complex de producție de rachete și mai multe situri nucleare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE