Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, tună și fulgeră, după ce PDM a devenit PSDE, iar în fruntea formațiunii a venit un nou lider și anume fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula, care are alte viziuni. Diacov a venit cu o reacție după ce noul președinte al formațiunii a declarat că ”Unirea Republicii Moldova cu România este cea mai scurtă cale de integrare în Uniunea Europeană”.

Astfel, Dumitru Diacov s-a arătat deranjat că un partid de stânga, cum afirmă a fost până nu demult PDM, se arată a fi unul unionist.

”A trecut numai o zi după Congresul PDM. Iată ce vorbește omul ales președinte al PSDE. Alegătorii cu viziuni unioniste o să bată din palme, dar nu o să voteze. Fiindcă ei nu votează partide de stânga. Iar cei care votează stânga, nu votează unioniștii. Și eu am încercat sa le lămuresc asta lui Filip, Babuc, Ciocan și altora. Am vorbit foarte clar despre această situație și la Congres. În zadar. Ei nu au admis presa în sală, au întrerupt transmisiunea Privesc.eu. Despre unionism dl. Sula vorbește public prima dată”, menționează Dumitru Diacov.

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a schimbat denumirea și sigla în Partidul Social Democrat European (PSDE). O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul celui de-al X-lea Congres extraordinar al formațiunii, desfășurat la Chișinău.

Președinte al PSDE a fost ales Ion Sula, care anterior a deținut funcția de  președinte al organizației teritoriale PDM din Ialoveni, fost ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În calitate de prim-vicepreședinți au fost aleși Mircea Buga, ex-ministru al Sănătății și Valentina Tonu, președintele organizației de femei din Hâncești a PDM. Totodată, Congresul a ales membrii Consiliului Național Politic din 145 de persoane și vicepreședinții formațiunii.

În calitate de invitaţi la forum au participat Preşedintele PSD din România, Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor în Parlamentul României, vicepreşedintele PSD România, Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Victor Negrescu, deputat în Parlamentul European şi alţi reprezentanţi ai PSD România.

Preşedintele ales al PSDE, Ion Sula a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a declarat că este determinat să consolideze echipa şi să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi bunăstarea cetăţenilor.

„În echipa PSDE avem oameni de o valoare, cu experienţă, oameni care ştiu să conducă ţara la nivel local, raional şi central. Suntem unicul partid care poate să vină cu soluţii la problemele oamenilor, iar cetăţenii R. Moldova au astăzi nevoie de noi, pentru că noi putem aduce bunăstare RM şi fiecărui cetăţean,” a declarat Preşedintele ales al PSDE, Ion Sula.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE