Novak Djokovic s-a retras de la Madrid, turneu WTA 1000 care se va desfăşura începând de săptămâna viitoare. Nici Carlos Alcaraz nu e sigur că va fi prezent la Caja Magica, însă situaţia lui Rafa Nadal e tot mai bună, el servind fără nicio problemă la antrenamentul de azi, notează eurosport.ro

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a ales să nu participe la turneul de la Madrid, urmând a mai juca doar la Roma (competiţie care debutează pe 8 mai), înainte de Roland Garros, primul mare obiectiv rămas din sezon, după ce a ratat câştigarea Australian Open.

Sârbul nu a anunţat care sunt motivele din spatele absenţei din capitala Spaniei, dar probabil că nu se simţea la 100% din punct de vedere fizic şi a preferat să nu se expună şi să se dedice mai mult antrenamentelor.

Din fericire pentru cel mai titrat jucător din istorie, absenţa de la Madrid nu va conta enorm în clasamentul ATP, în condiţiile în care Nole a ales şi anul trecut să sară peste competiţia din Spania. Jannik Sinner, însă, va fi prezent, după ce a absentat anul trecut şi, în condiţiile în care va câştiga turneul, se poate apropia la sub 400 de puncte de Djokovic, în clasament. Ca atare, am putea asista la o rocadă la vârf după Roma, cu Nole cap de serie numărul doi la al doilea turneu de Grand Slam al anului.

În schimb, Carlos Alcaraz, campionul ultimelor două ediţii de la Madrid, nu e încă sigur de prezenţa sa la Caja Magica. El nu a jucat la Monte Carlo şi Barcelona din cauza unei probleme la antebraţ şi a anunţat că îşi monitorizează situaţia zi după zi înainte de a decide dacă va juca în capitala Spaniei.

"Obiectivul meu este să merg la Mutua Madrid Open, dar în acest moment nu sunt deloc sigur. Mi-au spus niște termene limită, pe care le-am respectat bine, dar încă nu am acele sentimente bune. Nu vreau să mă grăbesc, nu vreau să spun că voi fi 100% la Madrid, deși aceasta este intenția mea", a dezvăluit Alcaraz.

Carlitos trebuia să se antreneze azi pe zgura de la Caja Magica, dar şi-a amânat şedinţa de pregătire pentru luni, semn că problemele sale la mână nu s-au soluţionat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE