Novak Djokovic s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după un meci dificil contra americanului Taylor Fritz, scor 7-6(5), 7-6(6). Sârbul a admis că nu a fost la 100% din punct de vedere fizic, dar are încredere că se va recupera perfect până la ora marii finale, de duminică, notează eurosport.ro

Fostul număr unu mondial a avut de dat o bătălie grea pentru a ajunge din nou în ultimul act la Turneul Campionilor, acolo unde, cu o victorie, ar ajunge la 6 trofee şi l-ar egala pe Roger Federer.

Djokovic sub condiţii de presiune a întors soarta meciului la 3-5 în setul secund, etalând un tenis apropiat de perfecţiune.

La final, Nole a admis că nu s-a simţit la 100%, din cauza maratonului cu Medvedev, dar s-a declarat extrem de încântat că va juca o nouă finală la Turneul Campionilor.

"A trebuit să lupt pentru a supravieţui. Nu m-am simţit foarte activ, foarte comod pe teren. Am venit după un meci greu cu Medvedev, ştiam că voi avea nevoie de timp pentru a-mi găsi dinamica de deplasare. Ştiam că Fritz e un jucător cu un servicu excelent, aşa că a trebuit să îmi ţin nervii în frâu. Am câştigat primul set, dar în cel de-al doilea m-am resimţit. Am reuşit, totuşi, să revin şi sunt foarte bucuros. Nu am făcut cel mai bun meci, nu am fost în cea mai bună formă fizică, dar am reuşit să câştig şi să fiu din nou în finala Turneului Campionilor. Sunt foarte fericit", a spus Djokovic la sfârşitul partidei.

Deşi a fost de departe cel mai constant jucător din ultimii ani, Nole nu a mai câştigat Turneul Campionilor din 2015. El a recunoscut că are "foame" mare de trofee, mai ales în contextul anului 2022, unul de tristă amintire, pentru că nu i s-a permis să participe la Australian Open şi US Open, din cauza faptului că e nevaccinat.

"Sunt foarte motivat, flămând să câştig. Mai am un singur meci, se va juca mâine şi sper să termin cu bine acest an", a mai spus Nole.

Novak Djokovic a ajuns la a 130-a finală de nivel ATP, egalându-l pe Nadal. În era open, doar Jimmy Connors, Roger Federer şi Ivan Lendl au avut mai multe prezenţe într-un ultim act.

10 victorii are Djokovic în 2022 în faţa jucătorilor clasaţi în top 10 ATP. El i-a întrecut pe Alcaraz şi Rune, care erau lideri la acest capitol înainte de Turneul Campionilor. Sârbul a reuşit minimum 9 victorii contra jucătorilor din TOP 10 în fiecare an, începând cu 2018.

Cu punctele aferente calificării în finală, Djokovic urcă până pe locul ATP, la final de 2022. El mai poate fi totuşi depăşit de Rublev, dacă rusul câştigă a doua semifinală, cu Ruud şi se impune şi în finala de mâine, contra lui Nole.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE