Novak Djokovic a fost eliminat vineri în semifinalele turneului ATP 500 de la Dubai de către Daniil Medvedev. Rusul va disputa finala cu compatriotul său, Andrey Rublev, notează eurosport.ro

Principalul favorit la turneul de la Dubai, Novak Djokovic a fost eliminat în semifinale de către ocupantul locului 7 ATP, Daniil Medvedev. Rusul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute de joc.

Aceasta a fost ce-a de-a 14-a întâlnire directă dintre Djokovic și Medvedev, iar sârbul conduce acum cu 9-5. Djokovic a jucat neobișnuit de agresiv și a comis mult mai multe erori decât de obicei (38 de greșeli neforțate), în timp ce rusul a fost foarte puternic atât pe propriul serviciu, cât și la retur, cedându-și serviciul o singură dată în meci, când avea deja două break-uri avans.

„Când joc împotriva lui Novak trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Așa e tenisul câteodată, e mereu greu să-l învingi pe Djokovic. Am jucat ceva mai bine decât el azi. Am rămas concentrat până la final și mă bucur că joc în finală. Ieri mă simțeam grozav, acum nu mă simt la fel de bine. Am avut multe schimburi lungi, a fost și mai umed, dar a fost un meci tipic cu un adversar foarte puternic. E cumva firesc. Joc bine și asta e cel mai important. Rublev m-a învins în ultimele două meciuri directe, sper să fiu pregătit pentru meciul de mâine", a spus Daniil Medvedev după meci.

În cealaltă semifinală, Andrey Rublev, care este campionul en-titre la Dubai, a trecut în minimum de seturi de Alexander Zverev. Rublev și Medvedev s-au întâlnit până în prezent de 7 ori, iar Daniil conduce cu 5-2, însă ultimele două dueluri au fost câștigate de Andrey.

Ce ține de Djokovic el va rămâne și după acest turneu numărul 1 mondial, cel puțin până la competițiile ATP 1000 de la Indian Wels și Maiami Open programate pentru lunile martie și aprilie. Sârbul nu va participa la aceste turnee, el având restricții de intrare în SUA din cauza că nu s-a vaccinat. Despre absența  la turneele americane a anunțat și spaniolul Rafael Nadal.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE