Novak Djokovic și-a încheiat în turul 3 parcursul la Indian Wells, fiind învins de Luca Nardi, care a ajuns pe tabloul principal al turneului din postura de lucky loser. Sârbul riscă să piardă serios din avantajul pe care îl are în fruntea clasamentului ATP, iar Sinner, Alcaraz sau chiar Medvedev vor avea șansele lor să-l depășească în sezonul de zgură, italianul fiind cel mai bine plasat.

Novak Djokovic a revenit după o pauză de 5 ani la Indian Wells, dar aventura sa în California s-a terminat prematur. După o victorie chinuită cu Aleksandar Vukic în turul secund, Nole a cedat în 3 seturi în fața lui Luca Nardi (123 ATP), în turul 3.

Italianul s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-3 și a devenit primul lucky loser care a reușit să câștige vreodată în fața sârbului. În același timp, Nardi a devenit al 4-lea cel mai slab clasat jucător în clasamentul ATP care învinge un lider mondial la un Masters.

După meci, sârbul a vorbit despre motivele pentru care nu a reușit să obțină calificarea în optimi. Djokovic și-a lăudat adversarul, dar a punctat și că el a jucat foarte prost, nefiind la nivelul la care și-ar fi dorit.

„Felicitări lui pentru că în al treilea set a jucat un tenis grozav. L-am privit jucând. Nu știam prea multe despre el, dar l-am urmărit jucând și știam că posedă un tenis de o calitate foarte bună. Se mișcă bine, e foarte talentat. A intrat ca Lucky Loser pe tabloul principal și nu a avut nimic de pierdut, așa că a jucat grozav. A meritat să câștige.

Eu am fost mai surprins de nivelul meu, care a fost foarte, foarte prost. Asta e, știi... Aceste două lucruri vin împreună. El are o zi grozavă, eu am o zi foarte proastă. Rezultatul este unul negativ pentru mine", a spus Novak Djokovic, care și-a continuat discursul evidențiind tot ceea ce nu a făcut bine.

L-am ajutat să joace bine și nu m-am ajutat pe mine deloc. Am făcut niște erori neforțate cu adevărat groaznice. Am jucat un tenis destul de defensiv, iar el a intrat în teren și s-a folosit de timpul de care dispunea. A jucat mai liber și mai agresiv decât mine și a fost suficient să îi iasă loviturile și să facă acel break de 3-2 în setul trei.

A bătut un pic și vântul astăzi. Cu totul contrar a ceea ce am avut la antrenamentele mele de zilele astea și la primul meci, dar totuși, asta nu este o scuză. Ar fi trebuit să fac mult mai bine. Dar din nou, felicitări lui pentru că a reușit", a adăugat liderul mondial.

Înfrângerea neașteptată de azi noapte l-ar putea costa scump pe Djokovic. Sârbul a mers în California cu un avans considerabil în fruntea ierarhiei ATP și fără presiunea de a avea de apărat vreun punct, astfel că existau șanse ca avansul său să crească. În condițiile în care a părăsit turneul atât de devreme, există posibilitatea ca Sinner sau Alcaraz să se apropie de el la sub 1000 de puncte, dacă unul dintre ei va câștiga trofeul.

Djokovic mai are o șansă să-și mărească avansul la Miami, unde nu are puncte de apărat, spre deosebire de principalii săi urmăritor: Alcaraz a făcut semifinale anul trecut, iar Sinner și Medvedev au jucat finala, câștigată de rus. Problemele lui Djokovic în a-și păstra poziția de lider mondial vor apărea în sezonul de zgură, cel mai probabil la Roland Garros. Până acolo, Nole nu are prea multe puncte de apărat, dar triumful de anul trecut îl obligă la un parcurs lung în acest an pentru a fi sigur că va rămâne primul în lume.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE