Sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a anunțat încetarea colaborării cu Goran Ivanisevic (52 de ani).

Djokovic și Ivanisevic au format o echipă timp de 6 ani. O perioadă fructuoasă, dar și cu multe momente tensionate. N-au fost puține dățile în care Novak a țipat către lojă. Cei doi reușiseră să depășească fiecare hop. Până astăzi.

„Îmi amintesc clar momentul în care l-am invitat pe Goran să fie parte din echipa mea. S-a întâmplat în 2018, când eu și Marian (n.r- Marian Vajda, fostul antrenor al lui Djokovic) căutam să aducem în echipa noastră inovație și puțină magie la serviciu.

De fapt, nu am adus doar un ajutor la serviciu, ci am adus râsete, distracție, ani terminați pe primul loc, recorduri doborâte și 12 Grand Slam-uri (și câteva finale). Am menționat și drama?

Goran și cu mine am decis acum câteva zile să nu mai lucrăm împreună. Legătura noastră de pe teren a avut suișuri și coborâșuri, dar prietenia noastră a fost mereu una solidă. De fapt, sunt mândru să spun (nu știu dacă și el e) că nu doar că am câștigat trofee împreună, ci avem și o luptă în paralel, de mai mulți ani, când ne jucăm Parchisi. Iar asta nu se va opri.

Îți mulțumesc pentru tot, prietene. Te iubesc!”, a fost mesajul lui Novak Djokovic.

Ivanisevic s-a alăturat echipei lui Djokovic în 2019 şi l-a ajutat pe sârb să câștige nouă titluri de Grand Slam.

Conform unor surse, gândurile de a pune capăt cooperării au continuat în timpul primului turneu de Grand Slam al anului, la Australian Open, unde Sinner a fost din nou la înălțime, eliminându-l pe Djokovic în semifinale. Nici revenirea pe teren după această înfrângere nu a fost mai plăcută pentru sârb, care a cedat în fața lui Nardi la Indian Wells. Se pare că aceste dezamăgiri repetate l-au împins pe Djokovic să ia în sfârșit decizia de a se despărți de Goran Ivanisevic.

Presa din Serbia subliniază că Ivanisevic ar fi zburat în California doar pentru ca Novak Djokovic să-i comunice decizia finală. Jurnaliștii sârbi iau în calcul inclusiv oboseala acumulată de cei doi în ultimele luni, subliniind că regimul de lucru extenuant alături de liderul din ATP nu putea fi depășit de antrenorul croat cu prea multă ușurință.

Mai mult decât atât, Novak Djokovic a spus în repetate rânduri că Goran încearcă să găsească tot timpul modalități noi de a-l ține motivat, precizând că "nu-i iese de fiecare dată". Dacă privim în urmă, e posibil ca această incapacitate a croatului să se fi văzut mai cu seamă în ultimele luni. Rămâne de văzut ce decizie va lua Djokovic în continuare, într-un sezon în care titlul de Grand Slam cu numărul 25 reprezintă o prioritate, alături de Jocurile Olimpice de la Paris.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE