Casper Ruud e campion la turneul ATP 500 de la Barcelona Norvegianul a câştigat primul titlu al carierei la această categorie, după ce s-a impus cu 7-5, 6-3 în finala de la Barcelona, cu Stefanos Tsitsipas.

Deşi a jucat trei finale de Grand Slam în carieră, Casper Ruud nu câştigase niciun trofeu la competiţii mai valoroase de ATP 250. El avea 10 astfel de titluri la turneele mai puţin importante, însă, de azi, nordicul a "rupt blestemul".

După o săptămână perfectă în Catalunya, în care nu a pierdut vreun set, Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Tsitsipas, care îl învinsese acum o săptămână în ultimul act de la Monte Carlo.

Casper a început slab disputa de azi, pierzându-şi serviciul, dar a echilibrat disputa şi, pe final de set întâi, a fost jucătorul mai lucid. Numărul 6 ATP şi-a menţinut nivelul şi în setul secund, când grecul a acuzat pierderea manşei întâi, astfel că, după o oră şi 10 minute, tabela indica 7-5, 4-1 în favoarea lui Ruud şi nimic nu mai părea că se poate întâmpla.

"A fost o călătorie lungă pentru mine până să câştig acest lucru şi sunt cum nu se poate mai fericit că primul meu trofeu la acest nivel a venit pe arena Rafa Nadal, un jucător care m-a inspirat şi al cărui fan am fost de mic", a spus Ruud la final în faţa spaniolilor.

Nordicul a echilibrat scorul întâlnirilor directe cu Tsitsipas (3-3) şi şi-a trecut în palmares primul titlu la nivel de ATP 500, după 5 finale la rând pierdute. În ceea ce îl priveşte pe Tsitsipas, jucătorul elen a cedat a 4-a finală de la Barcelona şi are un palmares de 0-11 în ultimul act la turneele de ATP 500. Din fericire pentru sănătatea sa mintală, elenul are în CV 3 titluri la Monte Carlo (ATP 1000) şi titlul la Turneul Campionilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE