Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit astăzi, 17 iulie, cu primul-ministrul României, Victor Ponta, aflat în vizită oficială la Chișinău.

Timofti a salutat încheierea, de către guvernele celor două țări, a unui acord de colaborare în domeniul educației, prin care 5 mii de tineri moldoveni vor fi admiși la studii în România în fiecare dintre următorii 3 ani, și a unui protocol de colaborare în domeniul justiției. De asemenea, șeful statului s-a arătat mulțumit de stabilirea unui termen concret de finalizare a gazoductului Iași-Ungheni, până la sfârșitul anului 2013, și de concretizare a proiectului de interconectare a sistemelor de transport a energiei electrice.
La rândul său, Victor Ponta, a declarat că relația specială dintre Republica Moldova și România va continua, indiferent de disputele politice de la București. Premierul român a dat asigurări că România va rămâne un susținător activ al Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană.
Nicolae Timofti și Victor Ponta au mai discutat despre procesul de redobândire a cetățeniei române de către cetățenii moldoveni și despre acțiunile de fortificare a justiției în cele două țări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE