Mijloacele de transport înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării. Deputații au votat, în prima lectură un proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule. Scopul proiectului constă în stabilirea unor norme și condiții speciale pentru subiecții care folosesc înmatricularea provizorie pentru probe a autovehiculelor.

În special, se propune aplicarea unei taxe pentru înmatricularea provizorie pentru probe a autovehiculelor, precum și permiterea încheierii contractelor de asigurare pe perioade mai mici de 12 luni, dar nu mai mici de 15 zile. La propunerea Comisiei Naționale a Pieței Financiare, această perioadă ar putea constitui de la 30 de zile până la 12 luni.

Deputata Iulia Dascălu, care este autorul proiectului de lege, a explicat că în prezent, autovehiculele cu plăcuțe probe circulă fără să fie achitat impozitul rutier, fără asigurare și fără revizie tehnică. Astfel, proiectul urmează să ofere o echitate agenților economici”, a concluzionat Iulia Dascălu.

În Moldova sunt înregistrate peste 3 mii de plăcuțe cu numere probe, a informat deputatul.

https://youtu.be/FVlMa7zDMEs?t=17162

Aplicarea normelor propuse va duce la suplinirea bugetului de stat cu 1 milion de lei pe an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE