O țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic, iar invazia Rusiei în Ucraina a demonstrat acest lucru încă o dată, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu într-o conferință de presă comună, susținută, la Bruxelles, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Înaltul oficial al Alianței a remarcat că NATO susține ferm dreptul Republica Moldova de a-și decide propriul viitor fără interferență externă și în deplin pentru neutralitatea constituțională a statului.

Igor Grosu a menționat că de la începutul războiului, Rusia a intensificat atacurile hibride la adresa țării noastre. În acest context, autoritățile moldovenești, depun eforturi pentru a spori reziliența țării în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de dezinformare.

„Prin dezvoltarea țării noastre contribuim și la securitatea în regiune, de aceea avem nevoie în continuare de tot sprijinul și toată expertiza din partea NATO, pentru a menține pacea în țara noastră și a ne întări capacitatea de apărare. Suntem determinați să consolidăm acest parteneriat istoric cu NATO. Moldova are nevoie de prieteni puternici în aceste timpuri și vă asigurăm că suntem un partener serios, pentru că vorbim în primul rând despre securitatea și siguranța cetățenilor Republicii Moldova și a întregului continent”, a declarat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a mai remarcat că în ultimul an cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică s-a intensificat.

Totodată, Mircea Geoană a salutat eforturile Republicii Moldova de întărire a securității naționale precum și contribuția la securitatea euro-atlantică.

„Aliații NATO susțin integrarea europeană a Republicii Moldova, este cheia unui viitor prosper și mai stabil pentru cetățenii moldoveni. Republica Moldova se poate baza pe susținerea NATO”. Salut eforturile Moldovei de întărire a securității naționale și contribuția la securitatea euro-atlantică. Promovați o stabilitate în regiune. Aliații susțin integrarea europeană. Moldova se poate baza pe susținurea NATO”, a declarat Mircea Geoană. 

Geoană a mai spus că „așteaptă cu nerăbdare să-l primească pe ministrul de externe Nicu Popescu la Summit-ul NATO de la Vilnius de săptămâna viitoare”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE