Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a făcut apel miercuri la Moscova să contribuie la găsirea unei soluţii politice în Siria, în contextul în care Rusia a anunţat că va continua să livreze arme regimului lui Bashar al-Assad, în pofida unui embargou internaţional, relatează France Presse, citată de Agerpres.ro.

“Rusia are responsabilitatea de a facilita o soluţie politică şi să îşi utilizeze influenţa pe lângă Damasc pentru a facilita o astfel de soluţie politică”, a declarat Fogh Rasmussen pentru jurnalişti cu ocazia unei vizite în Kosovo.
El a făcut apel la “toţi actorii internaţionali să facă tot ce pot pentru a implementa planul în şase puncte al lui Kofi Annan”, mediatorul internaţional însărcinat cu găsirea unui deznodământ paşnic pentru criza siriană. “Consider că aceasta este cea mai bună platformă posibilă pentru găsirea unei soluţii politice pentru problemele din Siria”, a subliniat el.
AFP aminteşte că serviciul federal rus de cooperare militară a reiterat mai devreme miercuri intenţia Moscovei de a continua să livreze Damascului sisteme de apărare antiaeriană /DCA/.
Rusia, membră permanentă a Consiliului de Securitate, este un actor de neclintit în dosarul sirian, blocând orice rezoluţie a ONU care condamna represiunea şi refuzând să îşi înceteze sprijinul, în special militar, pentru regimul lui Bashar al-Assad, în ciuda criticilor internaţionale, mai scrie sursa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE