Guvernul a aprobat, astăzi, eliberarea lui Vladimir Cuc din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și numirea lui în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul Organizației Națiunilor Unite (ONU) la Geneva. citat de ziua.md

„Mulțumim domnului Cuc pentru activitatea de până acum la Externe. (…). Domnul Cuc are o sarcină destul de importantă, în mod special la oficiul ONU de la Geneva. Plus că odată cu semnarea acordului EFTA, așteptarea agenților economici este să avem o mai mare deschidere a pieții Elveției pentru produsele noastre”, a declarat premierul Dorin Recean.

Vladimir Cuc este absolvent al Facultății de Relații Internaționale și deține o diplomă de master în aceeași domeniu. El și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a ocupat diverse poziții în mai multe subdiviziuni și a avut responsabilități variate, inclusiv cooperarea cu OSCE, dialogul politic dintre UE și Republica Moldova și Parteneriatul Estic. Din 2021, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE