Zeci de studenţi din R. Moldova, dar şi alte persoane solidare cu acţiunile de la Chişinău s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, marți, 7 aprilie. Ei au purtat pancarte şi steaguri tricolore şi au strigat "Libertate". Manifestaţia s-a desfăşurat fără incidente. Acţiuni similare au avut loc la Cluj, Braşov, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

Cei mai mulţi s-au adunat la Cluj Napoca. Peste 500 de tineri s-au adunat în piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, pentru a se solidariza cu acţiunile de protest din R. Moldova. Majoritatea tinerilor sunt studenţi basarabeni în Cluj-Napoca, însă în piaţă au venit şi mulţi colegi de-ai lor, cetăţeni români.

Fiecare protestatar a avut o lumânare aprinsă, iar manifestarea a constat într-o procesiune în jurul fântânii arteziene din piaţă, care în mijlocul ei are statuia lui Avram Iancu. Câţiva dintre participanţii la protest au avut steagul României şi tricouri cu "Basarabia- pământ românesc".

Zeci de studenţi moldoveni, dar şi sute de români, în total peste 700 de oameni, s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, din solidaritate cu protestul de la Chișinău.

"Poate riscăm venind să protestăm în Piaţa Universităţii, însă ne asumăm acest risc. Studenţii s-au mobilizat şi au plecat spre Chişinău, însă toate drumurile şi hotarele sunt închise. Nu ne lasă să plecăm acasă. Noi ne asumăm tot riscul şi îi susţinem din toată inima pe cei de acasă", a spus un student din R. Moldova, aflat alături de colegii săi în Piaţa Universităţii din București.

Circa 100 de studenţi basarabeni din Galaţi au protestat paşnic în grădina publică din oraş, devansându-şi cu o zi acţiunea pe care o pregăteau împotriva rezultatului alegerilor parlamentare de duminică, 5 aprilie din Moldova, câştigate de comunişti. Studenţii fluturau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Chişinău, noi suntem cu voi", afişând, totodată, însemne cu semnificaţia interzis secera şi ciocanul.

Manifestațiile s-au desfășurat doua zile consecutiv la Galaţi, iar studenţii basarabeni au decis să se întâlneacă şi miercuri, de la ora 11.00, pe treptele Universităţii Dunărea de Jos.

Aproape 500 de studenţi moldoveni au protestat, marţi seară, 7 aprilie în Piaţa Unirii din Iaşi, în semn de solidaritate cu manifestaţiile care au avut loc la Chişinău.

Câteva zeci de studenţi basarabeni au participat, marţi seara, la Constanţa, la un miting de solidaritate cu zecile de mii de manifestanţi care cer repetarea alegerilor parlamentare.

Studenţii au aprins şi câteva lumânări pentru persoanele care şi-au pierdut viaţa în incidente. "Protestăm împotriva modului în care au fost trataţi studenţii de către autorităţi", a declarat unul dintre participanţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE