Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a oferit un comentariu față de ceea ce se întâmplă la cele două spitale de boli infecțioase, implicit acțiunile de protest care au loc în aceste zile. Ministrul spune că acest subiect este politizat foarte mult. Nemerenco mai spune că s-a întâlnit, încă, din vară cu administrația cu catedrele, personalul didactic, Unversitatea de medicină, cu colectivele acestor spitale și că „ nu a-m rămas dușmani”.

Totodată ministrul de resort a făcut câteva promisiuni legat de viitorul acestor două instituții medicale. Ea a spus că certitudinea pe care trebuie să le aibă aceste două colective este că aceste două spitale vor rămâne dislocate așa cum sunt ele, iar ceea ce se vehiculează în spațiul public este o manipulare crasă

„Nu înțeleg de ce se vehiculează permanent în spațiul public precum că nu a-și fi ascultat părerea lor. Activitatea unei instituții cu o capaciate de doar 38 % aceasta nu este eficiență și utilizarea cu respect al banului public. Ce numitor comun dacă oamenii sunt susținuți de partidele politice cele care au fost implicate în fraudarea alegerilor. Îmi pare foarte rău că aceste colective se implică în aceasta, dar spre fericirea mea nu a-m văzut pe acolo fețe de medici, mai mult vine pesonalul de nivel inferior, infermierile, precum că le explică că o să-i ducă de aici în altă parte. Siguranța pe care trebuie să le aibă aceste două colective, este că aceste două spitale vor rămâne dislocate așa cum sunt ele, iar faptul că pe interior vor avea loc restructurări a secțiilor, vor fi deschise secșii noi, vor reparații capitale enorme mari aceasta se va întâmpla în ambele spitale, dar nici un spital nu face aripi și nu zboară de unde este el, totul este doar o manipulare crasă. Un manegement comun nu înseamnă economisirea banilor, dar gestionarea corectă a banilor, această formă de gestionare este frecvent utilizată în spitalelele din Europa”, a spus Ala Nemerenco.

Angajații celor două spitale de boli infecțioase au protestestat de două ori în fața Guvernului. Medicii solicită un moratoriu asupra oricăror decizii de fuzionare a spitalelor și dialog între comunitatea medicală cu premierul Recean. Medicii spun că noul proiect de lege pune în pericol accesibilitatea și calitatea serviciilor medicale, periclitează securitatea și integritatea actului medical.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE