Declarația ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care le-a reproșat fermierilor că ar lua bani de la copii și bătrâni pentru a li se acorda compensații, i-a supărat pe agricultori. Ministrul Agriculturii declarase la un post de televiziune că „sunt suficienți sau nu sunt suficienți cele 200 de milioane, toți acești bani sunt luați de la copii, de la bătrâni, de la dumneata (către moderator)  de la 2,5 milioane de cetățeni ai RM”, a spus ministrul Bolea

Asociația „Forța Fermierilor” a reacționat virulent la declarația ministrului și spune că ele sunt iresponsabile, periculoase, pline de populism electoral și provoacă doar tensiuni în societate.

Fermierii i-au adus aminte ministrului Bolea că atunci când era în opoziție, avea cu totul altă părere în legătură cu implicarea statului în susținerea agricultorilor. Fermierii subliniază că „Guvernul ar fi trebuit să identifice cu mult timp în urmă bani pentru compensarea pierderilor. În plus, putea solicita solicita fonduri în acest sens de la Uniunea Europeană, cum au făcut toate țările din regiune, nu să „ia de la gura copiilor și bătrânilor”, cum afirmă ministrul Vladimir Bolea. Regretăm că, acum, domnul Bolea acționează ca politician cinic și nu ca un om de stat. Asociația Forța Fermierilor mai are speranța că Guvernul și Președinția vor reacționa și vor curma orice tentativă de a încinge conflictele interne și confruntări între diferite grupuri sociale”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE