Moscova acuză Chișinăul că polițiștii de frontieră moldoveni ”i-au reținut, în mod repetat, pe ofițerii ruși de pe Aeroportul din Chișinău care se îndreptau spre Transnistria pentru a completa contingentul de menținere a păcii”, a declarat Alexei Luciuk, directorul celui de-al doilea departament al CSI din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la o masă rotundă în cadrul Consiliului Federației Ruse la ”operațiunea de menținere a păcii din Transnistria. Treizeci de ani de pace și stabilitate în regiune."

Diplomatul a subliniat că motivele reținerilor ”nu au fost explicate”

"Considerăm că astfel de acțiuni sunt neprietenoase și reacționăm întotdeauna la ele în mod corespunzător", a adăugat Polishchuk.

La rândul său, prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Terestre Rusia Igor Sokorenko a subliniat că Moldova în ”toate modurile posibile încearcă să împiedice noi livrări de echipamente militare ruse către Transnistria”.

"Toate propunerile Ministerului rus al Apărării de a organiza consultări pe această temă nu s-au soldat cu vreun răspuns din partea Republicii Moldova", a subliniat el.

Chișinăul nu a reacționat la aceste declarații acuzatorii ale Moscovei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE