LIVE TEXT: 14:00 Avionul în care se află cântărețul moldovean Ion Suruceanu a decolat vineri, 17 noiembrie, de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” spre o clinică medicală din Germania. „Confirmăm că a avut loc procedura de preluare a pacientului din partea specialiștilor de la o clinică medicală din Germania. Pacientul cu succes a ajuns la avion. Acesta deja a decolat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Marina Zibliuc, notează Ziarul de Gardă.

O cursă avia specială ajunge astăzi la Chișinău, cu câțiva reanimatologi la bord, care urmează să examineze posibilitatea de transfer a interpretului Ion Suruceanu în Germania. Informația a fost confirmată de către directorul departamentului ATI al Spitalului Republican, Victor Cojocaru, care a precizat că pacientul nu este în comă, notează TV 8

Potrivit datelor de la Aeroportul Chișinău, aeronava urmează să aterizeze la ora 11:15, iar zborul retur este programat pentru ora 13:00. Totuși, nu există certitudinea că interpretul va fi preluat, decizia urmând a fi luată de reanimatologii germani, împreună cu medicii moldoveni.

Interpretul a ajuns la spital la începutul lunii noiembrie, fiind internat cu pneumonie în secția reanimare.

Ion Suruceanu are 74 de ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE