custmos.gov.mdMedicamente în valoare de 46534,64 lei (6 cutiuţe de medicamente „Pergoveris" şi 4 cutiuţe de medicamente „Gonal-f") au depistat colaboratorii postului vamal Cahul-Oancea într-un autocar care se deplasa din Grecia în Republica Moldova.
Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice nu au dreptul de a importa medicamente, iar persoanele juridice sunt obligate să respecte prevederile unui ordin comun al Serviciului Vamal şi Ministerului Sănătăţii.
Potrivit serviciului de presă vamal, medicamentele nu au fost declarate organului vamal, ele fiind ridicate până la soluţionarea definitivă şi legală a litigiului, care a apărut între vamă şi transportator.
De asemenea, în apropierea oraşului Cahul, în urma verificării, unui autocamion de model Mercedes-Benz Vario a fost depistată o punte spate pentru autovehicule de model Mercedes Sprinter şi un compresor electric, mărfuri nedeclarate organului vamal la introducerea lor pe teritoriul Republicii Moldova.
În acest sens, a fost întocmit un proces verbal de comitere a fraudei vamale, fiind examinată și neglijenţa colaboratorilor vamali aflaţi în tura de serviciu, care au permis trecerea fără ca transportatorul să achite drepturile de import pentru piesa auto costisitoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE