Ucraineanca Marta Kostyuk (27 WTA) a făcut o săptămână de vis la turneul de 500 de puncte de la Stuttgart, iar în această seară s-a calificat în finala competiției, unde se va duela pentru trofeu cu Elena Rybakina, care a trecut tot azi de favorita numărul 1, Iga Swiatek.

Ucraineanca Marta Kostyuk traversează forma vieţii în această primăvară, iar sâmbătă seara s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Stuttgart, după ce a eliminat-o în două seturi pe fosta campioană de la Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova. În urmă cu două runde, Marta reușea să salveze cinci mingi de meci în duelul cu Zheng, iar acum a ajuns în ultimul act, la capătul unei evoluții încântătoare.

Pentru un loc în semifinale, ucraineanca reușise să treacă în sferturi de Coco Gauff, după ce americanca salvase înainte nu mai puțin de 7 mingi de meci, într-un joc absolut epic.

După o săptămână extrem de încinsă, cu meciuri de aproape sau mai mult de trei ore, Kostyuk a avut o misiune mai ușoară în penultimul act și a trecut în minimum de seturi de jucătoarea din Cehia, scor 7-6, 6-2.

Pentru jucătoarea din Ucraina aceasta este cea de-a treia victorie consecutivă în fața unor tensimene din TOP 10 WTA și a doua finală pe care o bifează în 2024.

În ultimele 52 de săptămâni, Marta are un bilanț de 7 victorii și 4 înfrângeri în fața unor jucătoare clasate în primele 10 locuri mondiale. Înainte, avea 13 înfrângeri pe linie.

Pentru marele trofeu de la Stuttgart, aceasta se va lupta cu Elena Rybakina, care a depășit-o astăzi pe numărul 1 mondial, Iga Swiatek.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE