”Este și în interesul UE să ajungem mai rapid la regimul liberalizat de vize, deoarece efectele practice nu se vor schimba, moldovenii oricum vor circula în spațiul UE, cu pașaportul român sau cel bulgăresc”, a declarat președintele PDM, Marian Lupu, marți, 20 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, organizată pe marginea rezultatelor vizitei sale la Bruxelles.
Liderul PDM a specificat că dialogul pe marginea liberalizării regimului de vize va începe în luna iunie, și va fi divizat în câteva etape, începând cu facilitarea regimului de vize și gradual se va ajunge la liberalizarea regimului de vize.
Referindu-se la zona de liber schimb, Lupu a menționat că Acordul privind comerțul asimetric cu UE se află la etapa de investigare a situației din țară de către reprezentanții europeni. ”Acest pas va fi nu doar de o importanță politică, ci și de o importanță practică, având un rol determinativ în dezvoltarea economică a Republicii Moldova și pentru consolidarea dezvoltării comerțului intern și cel cu Uniunea Europeană”.
Totodată, ”acest Acord reprezintă și o motivație pentru investitorii europeni ca să vină să investească la noi. Republica Moldova are nevoie ca element cheie de promovare a politicii naționale prin atragerea de investiții masive, deoarece numai prin această cale ea va obține o dezvoltare economică durabilă. În acest sens, urmează să se pună accent pe o activitate prodigioasă a ministerelor de resort pentru avansarea negocierilor privind acordul de liber schimb”, a conchis Marian Lupu.
În perioada 11- 15 aprilie, Marian Lupu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu înalți oficiali ai Consiliului și Parlamentului european.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE