Astăzi, 4 august, expiră mandatul de arest preventiv al jurnalistului Ernest Vardanean, acuzat de autorităţile transnistrene de spionaj în favoarea Republicii Moldova si „înaltă trădare de stat”. Agenţia InfoPrim Neo îl citează pe juristul Asociaţiei „Promo-Lex”, Pavel Postică cu declaraţia că cel mai probabil, mandatul de arest va fi prelungit cu încă 30 de zile. Concluzie la care juristul a ajuns după o discuţie telefonică, cu Irina Vardanean.

Nimeni nu ştie când va avea loc şedinţa de judecată. La 2 iulie, când a mai fost prelungit mandatul de arest a lui Ernest Vardanean, nimeni nu a fost prevenit iar soţia lui Vadanean a fost prevenită, telefonic, cu o oră înainte de şedinţă. Ernest Vardanean a fost arestat pe 7 aprilie la Tiraspol şi riscă 20 de ani de închisoare şi confiscarea averii.

Totodată, potrivit agenţiei Monitor Media, şeful misiunii OSCE la Chişinău, Philip Remler i-a vizitat marţi pe jurnalistul independent Ernest Vardanean şi pe Ilie Cazac, aflați în detenţie preventivă la Tiraspol. Potrivit ministerului securităţii din regiune, întrevederea ar fi fost solicitată de cei doi arestaţi. Philip Rempler s-ar fi întilnit la Tiraspol şi cu Vladimir Antiufeev, şeful serviciilor de securitate din regiunea Transnistreană.

Ernest Vardanean şi Ilie Cazacu sunt în detenţie din această primăvară şi amândoi sunt acuzaţi de spionaj în favoarea Moldovei şi înaltă trădare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE