Manchester City a cucerit al treilea titlu consecutiv în Premier League după ce Arsenal a pierdut partida de pe terenul lui Nottingham Forest.

Manchester City este pentru a treia oară la rând campioană în Premier League. Înfrângerea lui Arsenal de pe terenul lui Nottingham Forest, scor 0-1, a trimis titlul pe Etihad. În cazul în care Arsenal ar fi câștigat meciul cu Forest, City putea deveni campioană în meciul de duminică seară de pe teren propriu cu Chelsea, dar petrecerea în tabăra echipei lui Pep Guardiola a început mai devreme, odată cu înfrângerea tunarilor.

Pep Guardiola, antrenorul lui City, a stabilit un record important odată cu câștigarea titlului de către echipa sa.

Tehnicianul de 52 de ani l-a egalat în această seară pe Sir Alex Ferguson, ambii antrenori fiind singurii care au ajuns la borna 3 în ceea ce privește titlurile consecutive cucerite în Premier League.

De asemenea, Pep Guardiola a ajuns la cel de-al 11-lea titlu de campion din cariera de antrenor. Are trei în La Liga, cu FC Barcelona, trei în Bundeliga cu Bayern Munchen și cinci în Premier League, toate cu Manchester City.

Arsenal a ratat astfel titlul, după ce a condus în ierarhia din prima ligă engleză timp de 248 de zile, cel mai mult pentru o echipă care nu a reușit să câștige titlul în istoria Premier League.

După triumful de sâmbătă seara, City a devenit a cincea echipă diferită care câștigă titlul de campioană a Angliei în trei sezoane consecutive, după Huddersfield Town, Arsenal, Liverpool și Manchester United (de două ori).

City se află în cursa pentru a realiza o performanță istorică, fiind în căutarea unui triumf în Premier League, Liga Campionilor și Cupa Angliei în acest sezon.

Jucătorul argentenian Julián Álvarez este la două meciuri distanță de a deveni primul jucător din istoria fotbalului englez care câștigă în același sezon Cupa Mondială și tripla în campionat, alături de City.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE