Demisia Procurorului General, Corneliu Gurin, a fost un lucru benefic. Opinia aparține fostei ministre a Educației, Maia Sandu, informează Politik.md.
Într-o postare pe pagina sa de facebook, Maia Sandu susține că „procuratura sub conducerea lui Corneliu Gurin a fost, în cel mai bun caz, un spectator la ”furtul miliardului” și partașă la acțiuni îndoielnice”.
Totodată, aceasta pune la îndoială faptul că guvernarea își dorește un concurs credibil. „Următorul Procuror General trebuie selectat printr-o procedură transparentă și publică. În acest sens, primordială este desemnarea unei comisii de concurs din care să facă parte oameni credibili, care nu au niciun fel de legatură cu majoritatea parlamentară încropită pe întuneric. Implicarea societății civile și a presei independente este la fel de importantă. (…) Chiar dacă nu credem că guvernarea își dorește un concurs credibil, vom urmări îndeaproape acest proces și, la fiecare încercare de fentare, vom informa opinia publică și partenerii de dezvoltare”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.
Fosta ministră somează factorii de decizie să elaboreze criterii clare de eligibilitate pentru candidați, proceduri previzibile de desfășurare a concursului și indicatori de evaluare meritocratică a competențelor profesionale. Toate acestea, susține Maia Sandu, vor fi în măsură să evite practicile nefaste când decizia finală a comisiei se lua printr-un simplu vot al membrilor comisiei de concurs. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE